Miisa Helenius

MISSIONA SELKEYS

SELKEÄ
TARINA

Bisnestarinankerronta
Myyjän mieli

Autan yrittäjiä, johtajia ja organisaatioita, joilla on kunnianhimoiset tavoitteet – mutta jotka saattavat tuntea olevansa jotenkin jumissa – lopettamaan unelmoinnin menestyksestä ja ryhtymään pelottomasti toimeen sen toteuttamiseksi.

Toisin kuin moni lähestymistapa, joka keskittyy työkaluihin tai tekniikoihin, jotka voidaan unohtaa tai jotka eivät aina toimi, periaatteet, joita jaan, antavat sinulle elinikäisen ymmärryksen, kuinka hyödyntää sisäistä viisauttasi sekä ehtymättömän lähteen vaivattomaan menestykseen ja tuloksiin.

Mielen toiminnan ymmärtämiseen pohjautuvia valmennuksia

Olen urani aikana yrittäjänä ja johtajana nähnyt – sekä omalla kohdallani että niin monen pienen ja ison yrityksen kohdalla – että onnistunut liiketoiminnan kasvattaminen vaatii kolme asiaa. Jos yksi näistä ei ole kunnossa, et toimi täydellä potentiaalillasi.

  1. Selkeä myynti- ja markkinointiviesti, mukaansatempaava tarina, joka kertoo tuotteestasi tai palvelustasi asiakkaan näkökulmasta. Sitä kuvastaa savu, kuin intiaanien savumerkit.
  2. Selkeät, erottuvat, hyvin muotoillut ja tuotteistetut palvelut – Arvo, jotka on haluttava ja on helppo ostaa. Sitä kuvastaa roihuava nuotio.
  3. Selkeä pohja ja ymmärrys siitä, kuka olet ja miksi teet sitä mitä teet. Kutsuttakoon tätä vaikka missioksi tai mielen selkeydeksi. Sitä kuvastavat polttopuut, jotka ruokkivat liekkiä, joka on yrityksen tuottama arvo. Tämä on kaikkein tärkein osa yhtälössä, mutta yllättävän usein unohdettu – ilman puita ei ole tulta – ilman tulta ei ole savua.

Miisa Helenius –
valmentaja, kouluttaja

Olen työskennellyt urani aikana laajasti erilaisissa kansainvälisissä myynnin, markkinoinnin ja palvelukehityksen johtotehtävissä. Näistä ammennan inspiraationi ja osaamiseni käyttöösi. Työhistoriani lyhyesti:

  • Mind Based™/ Pointvenue 2013 – valmentaja, kouluttaja
  • Enfo 2016 – 2019 myyntijohtaja, kehitysjohtaja
  • Capgemini 2010 – 2013 tarjoamajohtaja
  • Fujitsu 1999 – 2010 palvelukehitysjohtaja, myyntipäällikkö

Olen aina ollut kiinnostunut psykologiasta. Myynnin, markkinoinnin ja palvelukehityksen ammattilaisena minua on kiehtonut erityisesti ostamisen psykologia ja päätöksenteon tieteet. Viimeisin aluevaltaukseni on johtajien mielen valmennus. Olen opiskellut mentaalivalmentajaksi Suomessa 2019 sekä valmistunut  2020 3P fasilitaattoriksi Lontoossa Insight Spacen järjestämällä kurssilla Regent’s Universityssä. Koulutukseni lyhyesti:

  • ETM, EMBA, NTM, motivaatiovalmentaja, International Master Coach, mentaalivalmentaja, 3P Facilitator and Coach

Toimin myös kouluttajana erikoisammattitutkinnoissa sekä yritysmentorina. Lue lisää palveluistani oppilaitoksille.

9 minitarinaa minusta

Lukihäiriöstä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – taistelin tieni läpi koulun yliopistoon. Lopulta taskussani oli kolme kaupallista tutkintoa. Pääsin johtamaan myynti- ja palvelukehitystiimejä suurissa kansainvälisissä IT-jäteissä

Olen juossut seitsemän maratonia ja lukuisia puolimaratoneja. Ehkä jotain itsepäisyydestäni kertoo, että kun loukkaannuin, en malttanut lopettaa treenaamista vaan juoksin itseni niin rikki, että jouduin lopettamaan kaiken urheilun moneksi vuodeksi.

Perustin yritykseni finanssikriisin jälkimainingissa. Ajoitus oli huono, alkuperäinen liikeideani olisi vaatinut enemmän pääomaa kuin sain kerättyä ja jouduin vaihtamaan liikeideaa lennosta. Tuo seikkailu opetti paljon, mutta söi itsevarmuuttani ja säästöni.

.

Aloittelevana yrittäjänä näin miten moni muukin samaan aikaan yrittämisen aloittanut epäonnistui. Ei huonon liikeidean, vaan omien ajatustensa, ja niiden aikaansaaman epävarmuuden vuoksi.

Luultavasti juuri silloin, kun olisin lopultakin saanut yritykseni ja itseni uudelleen lentoon minulle tarjottiin myyntijohtajan tehtävää jälleen IT-alalla. Otin tehtävän kiitollisena vastaan. Mutta elämän vuoristorata ei hillinnyt vauhtiaan vaan toi eron, haasteita lasten koulussa, isoja ongelmia työpaikalla – ja rytmihäiriön.

Sain onnekseni jatkaa valmentamista osa-aikaisena. Se oli minulle henkireikä ja mahdollisuus tehdä niitä asioita, joita rakastan. Olen toiminut yrittäjänä, valmentanut ja kouluttanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2013.

Stressi ja haasteellinen tilanne sai minut kiinnostumaan yhä enemmän mielen toiminnasta. Samalla kun kouluttauduin mentaalivalmentajaksi ja The three principles (3P) fasiltaattoriksi aloin ymmärtää, että vaikka kuinka vaikeaa minulla on, mikään ulkopuolinen ei voi vaikuttaa hyvinvointiini. Ainoastaan, se miten itse luon todellisuuteni ajatusteni kautta hetkestä toiseen.

Usein pidämme kiinni asioista, joista meidän pitäisi irrottaa otteemme. Itse ymmärsin tämän, vasta kun tulin lopulta irtisanotuksi YT-neuvotteluissa johtajan tehtävästä. Näin, että todellisuudessa minulla on tärkeämpi ja merkityksellisempi tehtävä yrittäjänä ja valmentajana. Tajusin, että osaan lentää. Olin koko ajan osannut.

Olen visuaalinen ihminen ja rakastan tehdä luovia juttuja. Jos en olisi valmentaja, olisin todennäköisesti suunnittelija. Olen esimerkiksi suunnitellut ja toteuttanut nämä verkkosivut. Nyt kun minun ei tarvitse rajoittaa itseäni, teen joskus luovia juttuja ystävilleni ja asiakkailleni.

Yhteistyökumppanit

Innovaatioseteli

Careeria

MIF

Stadin Ammattiopisto

Koulutus ja kokemus

RMP

The Insight Space

Helsingin yliopisto

Aalto EE

CapGemini

Enfo

Tartu ülikool

Fujitsu

Pystyn verkostoni kautta järjestämään myös laajemmat valmennuskokonaisuudet yrityksesi tarpeen mukaan.

Seinäjoki Asiakkuudet ja verkostot 2018

Helsinki Tarinatyöpaja 2016

Ilmajoki 2018

Seinäjoki Asiakkuudet ja verkostot 2018

Cora Cafe Tarinaworkshop 2016

Helsinki Henkilöbrändi työpaja 2016

Turku Logomo Palvelumuotoilu 2018

Ylivieska Kokeellinen kehittäminen 2018

Helsinki Henkilöbrändi työpaja 2016

Helsinki Henkilöbrändi työpaja 2016

Valikko